194 kinesiska robotföretag

Orginalartikel publicerad på robohub.org

I Kina, går robotindustrin på högvarv. Företag distribuerar tusentals robotar i alla typer av fabriker, särskilt inom bilindustrin. Kinesiska företag som tillverkar robotar och deras komponenter växer också. Denna artikel fokuserar på robottillverkarna.
Olika forskningsrapporter förutspår att mer än 250.000 industriell pick and place, målning och svetsrobotar kommer att köpas och distribueras i Kina år 2019. Den siffran representerar mer än de totala globala försäljningen av alla typer av industrirobotar 2014! Den kinesiska regeringen främjar utvecklingen av robotindustrin i inlandet, eftersom den för närvarande, tre fjärdedelar av alla robotar som köps är från offshorebolag (även om vissa med tillverknings- och monteringsanläggningar i Kina).

Vi har kunnat identifiera 47 kinesiska företag och fem startups som kallar sig industriella robottillverkare, och ytterligare 26 som erbjuder integrationstjänster och specialutrustning. 34 mer tillhandahålla sidotjänster, sensorer och komponenter till robottillverkare. Sammantaget är 107 kinesiska företag involverade i industrirobotik. Många av dessa nya industriella robottillverkare producerar produkter som, på grund av kvalitet, säkerhet och konstruktionsregler, endast kommer att vara godtagbara för den kinesiska marknaden.

Förutom tillväxt i den kinesiska industrirobotiken, är också framsteg inom tjänstesektorn hälsosamt . Ett lysande exempel bland de 48 mestadels nya tjänsterobotföretag på kartan, är Shenzhen DJI Innovations, välkänd bland quadcopters. DJI beräknas sälja enheter värda $ 1 miljard 2015.

Två andra anmärkningsvärda tillväxtområden inom tjänstesektorn är materialhantering och produktion av obemannade luft-, sjö- och markenheter för Kinas utvecklande rymd-, militär- och försvarsindustrin.

Konsumentsektorn växer också: robotdammsugare och personliga / sociala robotar är exempel på detta. Senaste ”Singlarnas Dag”, en helt ny shoppindag i Kina sålde Alibaba över 70.000 Ecovacs robotdammsugare!

Läs hela artikeln här (på engelska, Robohub.org)

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s