Pressmeddelande – Hobbytronik och Drones Networking går samman för att lära ut hur man bygger robotar

Hobbytronik och Drones Networking går samman för att skapa en möjlighet för ungdomar och vuxna att få lära sig bygga och programmera robotar.
Det handlar om att få en möjlighet att prova på teknik på fritiden.

– Sverige får inte hamna på efterkälke i segmentet servicerobotar, det är en miljardindustri som kan ge oss många arbetstillfällen, säger Leif Ahlman VD för Drones Networking.

Hobbytronik som säljer komponenter till robotar ser också en ökad efterfrågan.

– Skall vi få fler ingenjörer till industrin och framförallt servicerobotsektorn så behöver vi introducera robotik tidigt i åldrarna, tillägger Jonas Jarvoll, VD för Hobbytronik.

Intresserade ungdomar och en ökad efterfrågan på kurser i robotutveckling gör att Hobbytronik och Drones Networking nu går samman för att ta fram och erbjuda robotbyggarkurser.

– Vi vänder oss i första hand till  ungdomar i åldern 11 år och uppåt  men ser också en efterfrågan hos föräldrarna till dessa samt andra privatpersoner som vill lära sig mer, fortsätter Jonas Jarvoll.

– Det är verkligen inte en dag för tidigt! inflikar Pernilla Öhberg från Teknikcollege Kungsbacka. I Kungsbacka finns det ca 230 föreningar, merparten med inriktning på idrott, ingen med fokus på teknik och/eller naturvetenskap. För att kunna delta aktivt i dagens högteknologiska samhälle krävs allt högre teknisk kompetens. Teknikförståelse är redan en demokratifråga.

– Även KomTek i Halmstad har visat intresse för kurserna till sin verksamhet, vilket tyder på att det finns potential för att utveckla utbildningskonceptet och erbjuda det även på andra håll, avslutar Leif Ahlman.

För mer information:

Leif Ahlman, verkställande direktör Drones Networking, tel 076-1037335, epost leif.ahlman@dronesnetworking.se

Jonas Jarvoll, verkställande direktör Hobbytronik, tel 076-1037470, epost jonas@hobbytronik.se

Annonser

2 thoughts on “Pressmeddelande – Hobbytronik och Drones Networking går samman för att lära ut hur man bygger robotar

 1. Jag vill passa på att tipsa om tävlingen RoboCup (som kanske ni känner igen från fotbollsspelande robotar?). De har även en kategori för ungdomar (RoboCup Junior) där Sverige har deltagit sedan 2009 med varierade framgångar. Det tävlas i bland annat fotboll och räddning, precis som i den stora tävlingen, men även dansande robotar! Det är riktigt häftigt att se ungdomarna bygga och utvecklas. Många börjar med lego mindstorms, men går sedan över till ”riktiga” saker. Säkert har några köpt delar från hobbytronik! 🙂

  Robotnyheter gjorde ett repotage om ett lag i Juniorklassen 2011: http://robotnyheter.se/2011/07/04/soft-robotics-representerar-sverige-i-robocup-2011/

  Läs mer om den svenska tävlingen på http://www.robocupjunior.se, det är en rätt liten tävling i Sverige, men har förhoppning om att växa!

  De arrangerar även en fristående gren för de som inte vill eller är för gamla för att delta i Juniorklassen (upp till och med 19 år). Denna gren är inspirerad av Trinity College Fire Fighting tävling i USA och går ut på att en autonom robot ska släcka bränder (stearinljus) i ett hus (labyrint).

  • Hej Fredrik
   Vi känner till tävlingen och det är bra att du tar upp den. Alla sådana här tävlingar behöver lyftas fram. Samtidigt får jag kontra med att fråga om du känner till EU Robotic week, som går av stapeln varje år vecka 48. Ett ypperligt tillfälle att visa upp vad man kan. Går att läsa mer om denna vecka på http://www.snsra.wordpress.com
   Mvh
   Leif

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s